27 Μαΐ 2015

Λήξη ABC Cup 2015


Το 3ο ABC Cup 2015 ολοκληρώθηκε.

Σε μία εντυπωσιακή τελετή λήξης, πραγματική γιορτή του αθλητισμού, στο κατάμεστο κλειστό της Άνοιξης, στάλθηκε το μήνυμα από τους μικρούς αθλητές:

Ο   Α Θ Λ Η Τ Ι Σ Μ Ο Σ
Ε Ν Ω Ν Ε Ι

Λίγα στοιχεία:

339 αθλητές
16 ομάδες
112 αγώνες
5852 πόντοι (περίπου 3000 καλάθια)

Λίγα αποτελέσματα

Kατηγορία Κ11
Α Θέση ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Β Θέση AENK
Γ Θέση ABC

Kατηγορία K10
Α Θέση ABC
Β Θέση ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Γ Θέση ΔΟΥΚΑΣ

και λίγα σχόλια

Κατηγορία Κ11 (γεννηθέντες 2004 και νεώτεροι)
Στην κατηγορία Κ11 για τη δεύτερη θέση υπήρξε τριπλή ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων της Νέας Ιωνίας, της Άνοιξης και του Δούκα. Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΣΚΑ, σε τέτοια περίπτωση λαμβάνεται υπόψιν η επιμέρους βαθμολογία στους μεταξύ τους αγώνες. Και σε αυτό το κριτήριο υπήρξε ισοβαθμία καθώς και οι τρείς ομάδες είχαν σε τέσσερις αγώνες η καθεμία (έξι συνολικά αγώνες) από δύο νίκες και δύο ήττες. Προβλέπεται λοιπόν και τρίτο κριτήριο το οποίο είναι η διαφορά στους πόντους επίθεσης και άμυνας στους μεταξύ τους αγώνες. Σε αυτό το κριτήριο προηγήθηκε η ΑΕΝΚ (με +13 έναντι -5 και -8 για τους άλλους δύο αντίστοιχα) και κατέλαβε τη δεύτερη θέση, αφήνοντας ουσιαστικά το Δούκα χωρίς κύπελλο… Στην κατηγορία ο Δούκας είχε την καλύτερη επίθεση με 529 πόντους ενώ η Νέα Ιωνία την καλύτερη άμυνα με -283 πόντους συνολικά

Κατηγορία Κ10 (γεννηθέντες 2005 και νεώτεροι)
Στην κατηγορία Κ10 η κυριαρχία των μικρών του ABC είναι σαρωτική… Με 14 νίκες χωρίς ήττα, την καλύτερη επίθεση (532 πόντοι) και την καλύτερη άμυνα (μόλις -262 πόντοι), οι πιτσιρικάδες δικαίως είναι στην κορυφή αφού πραγματικά είναι το πιο συνεπές και ορεξάτο τμήμα!

Το 3ο ABC Cup 2015 έφτασε στο τέλος του…

Όταν ξεκίνησε το 1ο ABC Cup, κάπου τον Ιανουάριο του 2013, η αγωνίες της Διοργάνωσης ήταν να είναι πλήρης ο κανονισμός του Τουρνουά, να γίνουν όλοι οι αγώνες, να μην υπάρξουν αντιπαλότητες ανάμεσα στους συμμετέχοντες Συλλόγους, αποχωρήσεις στη μέση του τουρνουά κλπ. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην διαρκή επικοινωνία με τους υπεύθυνους κάθε ομάδας και η Διοργάνωση προσπαθούσε να είναι παρούσα κάθε σημαντική στιγμή για την κάθε ομάδα, προκειμένου να βοηθήσει στη λύση των προβλημάτων που παρουσιάζονται. Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο δεν είναι πάντα εύκολο καθώς ο χρόνος που απαιτείται είναι πραγματικά πολύς και ο διαθέσιμος πάντα περιορισμένος.
Τρεις σεζόν αργότερα, κάνοντας τον απολογισμό των τριών ABC Cup, δε μπορούμε παρά να σχεδιάζουμε το μέλλον του Τουρνουά με μεγαλύτερη όρεξη και ακόμα πιο φιλόδοξα πλάνα και ιδέες. Στη διάρκεια των τριών σεζόν, γνωρίσαμε φίλους από τα συμμετέχοντα Σωματεία με τους οποίους μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες για τα παιδιά μας και την αθλητική τους εξέλιξη. Είναι τιμή για μας η εμπιστοσύνη που έδειξαν, πιο διστακτικά στην αρχή, με μεγαλύτερο ενθουσιασμό στην πορεία, στην προσπάθεια για την ανάληψη του ρόλου του συντονιστή σε ένα πρωτάθλημα που παρόμοιά του διοργανώνουν πολύ μεγαλύτεροι και έμπειροι Σύλλογοι (Παναθηναϊκός, Ίκαρος, Αμύντας).

Οι τελικές κατατάξεις στις δύο κατηγορίες:
 


 και η τριπλή ισοβαθμία στην κατηγορία Κ11:


Φωτογραφίες από την τελετή λήξης μπορείτε να δείτε εδώ.

Καλή συνέχεια σε όλους!
Τα καλύτερα έρχονται!

ABC Team